Фондация „Право и Интернет“ е българска неправителствена организация, понастоящем научно-изследователски център, който подкрепя и осъществява собствени научни изследвания, програми и проекти в областта на правните, технологичните, икономическите и социалните въпроси, свързани с бързото навлизане на информационните и комуникационни технологии както в публичния, така и в частния сектор.

Мисията на организацията е да допринесе за цялостна трансформация на обществото, за да може то да отговори адекватно на съвременните предизвикателства в дигиталния свят. Основните области, в които Фондацията съсредоточава дейностите си, са свързани с развитие на нормативната уредба на обществените отношения в електронна среда чрез изготвяне на правни и етични анализи, насърчаване на качественото образование и ученето през целия живот, равенство между половете, защита на децата от насилие.

За да постигне своята мисия, Фондация „Право и Интернет“ инициира иновационни научно-изследователски проекти, образователни дейности, обмен на добри практики, както и силни партньорства с национални и международни институции.

В София се проведе първият работен семинар по проекта COPKIT

21.09.2018 #Проекти

В София се проведе първият работен семинар по проекта COPKIT

На 18, 19 и 20 септември 2018 г. в София се проведе първият работен семинар по проекта COPKIT, в който взеха участие представители на испанската, белг...

Финална конференция и мениджърска среща по StopR в Будапеща

18.09.2018 #Проекти

Финална конференция и мениджърска среща по StopR в Будапеща

На 11-ти септември в Будапеща се проведе финалната конференция в рамките на проекта StopRНа 11-ти септември в Будапеща се проведе финалната конференци...

Четвъртият Информационен ден по проект INFORM се състоя в София на 11 септември 2018

12.09.2018 #Проекти

Четвъртият Информационен ден по проект INFORM се състоя в София на 11 септември 2018

На 11-ти септември, представители на бизнеса и публичния сектор, практикуващи юристи, експерти в областта на защитата на данните присъстваха на Инфор...

За реализирането на международни проекти,
Фондацията е изградила широка партньорска мрежа

Фондацията разполага с опитен административен екип и с компетенциите и експертизата на над 30 водещи специалисти, работещи в областта на правото на информационните и комуникационните технологии. В допълнение, организацията притежава и богата база данни от български и международни висококвалифицирани консултанти, на които винаги може да разчита при реализирането на своите проекти.

Ролята на културата и управлението на риска при природни или предизвикани от човешка дейност бедствия (CARISMAND)
Технологии за взаимодействие между гражданите в подкрепа на модела „Полиция в близост до обществото“ (CITYCoP)

Вижте всички проекти

Партньори

© Фондация "Право и интернет" Вход

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това.