Мартина Богданова

Мартина Богданова завършва магистърска степен по Право в СУ „Св. Климент Охридски“. Със силен фокус върху правата на човека, закрилата на бежанци и мигранти и медиация, тя продължава своето професионално развитие във формирането на политики и правните проучвания.

Резюме

Мартина Богданова е преминала през няколко курса за Бежанско право, Международно публично право и Защита на основните права и има специализирано обучение по програмата Еразъм+ в Университета във Флоренция, Италия. Стажува и към Висшия комисар по правата на човека на ООН, където работи по казуси на гражданското общество и закрилата на лицата, подаващи сигнали.

Интересът ѝ към правата на човека я води към това да участва в европейското състезание по права на човека Helga Pedersen Moot Court Competition и впоследствие да бъде треньор за две поредни години на един от българските отбори, участващи в състезанието. Водила е лекции в лятна академия по международно публично право, организирала е уъркшопове за международни състезания по право и е канена като съдия при различни национални симулации на съдебен процес в областта на правата на човека. Преизбрана е и като заместник-председател на Сдружението за международни състезания по право.

В професионален план притежава експертиза в правните проучвания, формирането на политики и законодателния процес. Говори свободно английски, италиански и френски език.