Бирсен Алиманова споделя:

Едно от най-важните неща за един екип за мен е сплотеността, която във Фондацията усетих още от първия ден. Взаимопомощ и разбирателство също бяха част от атмосферата в офиса. За по-малко от седмица се почувствах сякаш отдавна съм част от този екип.

Дейността на Фондация "Право и Интернет" много ми допадна, понеже е свързана с интеграция на новости и е в крак с нуждите на целевата си група. Именно развитието на дигитализацията е причина за възникването на въпроса относно защита на интелектуалната собственост онлайн, което беше основна тема на конференцията по време на моя стаж. Проучванията, представени от различните държави, бяха много подробни и задълбочени.

През този един месец усвоих нови умения относно това как се прави проучване, филтрирането и синтезирането на информация, естествено благодарение на подробните насоки на екипа.


Венета Чавдарова казва:

Стаж във Фондация "Право и Интернет" дава редкия шанс за достъп до големи международни проекти, които се фокусират върху теми като електронно правосъдие и електронно управление - теми, които наистина засягат живота на хората. Веднага усещаш как ставаш част от малък, млад и много мотивиран екип, в който никога не се страхуваш да попиташ. Преди стажа ми във ФПИ, никога не си бях представяла работата в НПО като толкова динамична и разнообразна - всеки ден е напълно различен и се работи по няколко проекта едновременно.

Благодарна съм, че имах възможността да стажувам във Фондация "Право и Интернет" и със сигурност бих го препоръчала, защото дава практически опит, който със сигурност ще е полезен в бъдеще!


Димитър Тодев казва:

Бях изключително щастлив за възможността да бъда стажант в успешна организация като Фондация "Право и Интернет". Атмосферата е обогатяваща и мотивираща, а хората, с които работех бяха наистина мили, приятелски настроени професионалисти; не само това, но си личеше че имат страст към проектите, по които работят - невъзможно е да не усетиш това в отборния дух.

В процеса на работа получих нови знания и подобрих своите умения. Мисля, че най-голямото предимство на стажа беше, че задачите, по които работех, бяха истинска част от сегашни или бъдещи проекти. Така целият работен процес носеше по-голяма отговорност и всяко мое усилие допринасяше за дейностите на Фондацията. Препоръчвам този стаж на всички амбициозни млади хора, които искат да се потопят в динамичния бизнес свят и да направят първите си смели крачки в него.


Георги Стоянов споделя:

Първият ми ден във Фондацията беше изключително динамичен, свързан с опознаването на членовете на екипа, историята на организацията и всичките проекти, в които участва, партньорствата, които са осъществени. Бях впечатлен от всички в екипа - млади, енергични и амбициозни момичета с желание за постоянно развитие, които работят заедно, за да постигнат забележителни успехи за Фондацията. Трябва и да спомена, че всички задачи, с които бях зает, бяха свързани с моите професионални интереси.

Придобих много знания за провеждане на изследователски проучвания, както и за етикета, който трябва да се спазва в бизнеса. През времето, което прекарах в офиса, се запознах с хора, които ме обогатиха много и чиито практически съвети няма да забравя.


Рая Генова казва:

Времето, прекарано във фондация „Право и Интернет“ намирам за изключително полезно, обогатяващо и вдъхновяващо. Позитивните ми впечатления надминават в пъти негативните, като за пример мога да дам новата информация, придобита чрез комуникацията с колеги. Стажът във фондацията ми помогна да изградя по-реалистична картина за това как функционира една бизнес структура на практика. Ако знанието, придобито в университета не е приложено и наблюдавано и в практиката, то става неефективно. Подобрих значително разпределението на времето по отношение на задачи, свързани с работата и лични такива. Благодарение на стажа, разпределям работата си по-ефективно, а това допринася за качеството й. Намирам възможността за запознаване с работата на фондацията отблизо за много вдъхновяваща, интересна и предизвикателна. Динамичният бизнес и огромният обем на работа носят със себе си както позитиви, така и негативи. Стажът ми показа как въпреки динамиката, високи резултати се постигат. Разбрах, че наличието на качествен екип е от огромно значение за просперирането в бизнеса. Това ще ми помогне за вземането на решения и сформирането на бизнес среда в бъдеще. Визията на работното място надмина очакванията ми. Отличава се от стандартното работно помещение и това допринася за приятната атмосфера и желанието за работа.

Пламена Петрова споделя:

Благодаря за възможността да започна стаж във Фондация „Право и Интернет“, защото исках да се среща с нови хора, да се докосна до различна бизнес среда и да придобия нужния опит.

Престоят ми във фондацията беше кратък, но пълен с различни и вдъхновяващи дни. Работата, която извършвах беше насочена към проучване свързано с проект, но освен това научих много други неща.

Много добро впечатление ми направи сплотеният екип, който през цялото време беше едно цяло. По време на стажа си видях какво е да си администратор на офис, както и архивите, който бяха прилежно подредени, а и научих правилния начин как се прави проучване. Едно от най- вълнуващите и вдъхновяващи неща, които ми се случиха в рамките на стажа ми беше адвокатската кантора, която посетихме. Това място беше уникално и за първи път видях толкова модернизиран офис. Опитът и преживяването, което получих във фондацията бяха неповторими и се радвам, че бях за кратко част от екипа.