Интернет пространството, предназначено за българските юристи и за всички, които имат нужда от информация, свързана със законоприлагането, ще печели процент от реализираните чрез него продажби на стоки и услуги. “Аудиторията е такава, че към нея проявяват интерес много производители на правна литература, издателства, правно-информационни системи, а също и фирми за сигнално-охранителна техника – заяви един от собствениците на портала Георги Димитров. - Това е много изгодно за членовете на портала, защото могат да купят тези стоки на по-ниска цена, отколкото в магазина. Дай Боже да печелим и от реклама. Ще се постараем до 3 г. да не въвеждаме платени услуги”.

www.lex.bg е разработен от "Лекс.БГ" ООД със съдействието на Адвокатска кантора "О.Р.А.К Димитров, Петров и Ко." и Фондация "Право и Интернет", а основен партньор на проекта е Интернет доставчикът Орбител. Дизайнът и разработката на страниците са направени от Уеб Медиа Груп. Цената, по неофициални източници, е приблизително колкото взетата за изработването на сайта на Министерския съвет, т.е. около 9000 лв. Проектът е достатъчно актуален, тухличка в една добра постройка в юридическото пространство, сподели за CW/Б министърът на правосъдието Антон Станков. Идеята ни е потребителите да намерят при нас всичко необходимо: закони, съдебна практика, статии, литература, информация за помагала, конференции и т.н., каза Димитров.

Едно от уникалните качества на lex.bg е онлайн базата данни за адвокатите, нотариусите и съдилищата в България. Членовете на портала, които могат да са само юристи или студенти по право, освен че ще пазаруват с намаление, имат и възможност да създадат безплатно своя Web страница. Организаторите изключват възможността за регистрирането на “фалшиви” прависти. За всеки, който подаде онлайн искане да стане член на портала, проверяваме дали е в базите данни на адвокати, нотариуси, съдии, следователи и т.н., и ако не е там, например ако е студент по право или е юрист, който не е юристконсулт или държавен служител, прозвъняваме и установяваме дали е действително юрист, заяви Димитров.