Фондация “Право и Интернет” се включи в деветото издание на ежегодния форум за правата на младите “Voice It!” с изложбен щанд, посветен на координирания от нея проект LEAGUE.

Младежкият форум се организира от Националната мрежа за децата, на която Фондация “Право и Интернет” е член. Над 260 младежи от четири български града дискутираха с представители на властта и бизнеса темите за: Тормоз; Учебна програма; Спорт и здравословно хранене; Умения за бъдещето. Младежите също така имаха възможност да се запознаят с дейността на редица организации и компании, представени в изложбената зона на форума.

Проектът LEAGUE, посветен на превенцията на онлайн сексуалната експлоатация на непълнолетни, беше представен с щанд, на който посетителите имаха възможността да получат повече информация относно основните направления на проекта, както и да тестват пилотната версия на чатбота, разработен от консорциума.

Поздравяваме организаторите за добре проведеното събитие и изказваме благодарност за възможността да се включим с представяне на един от водещите ни проекти.