Международен семинар на тема „Алтернативи на задържането под стража“

На 25.04.2024г. в гр. Братислава се проведе първият от общо два международни семинара по проект „RELEASE” под надслов „Алтернативи на задържането под стража“. В семинара взеха участие правните експерти Деница Кожухарова и Мария Лачова от Фондация „Право и интернет“, както и лектори от Европейския съд по правата на човека и Агенцията за основните права на Европейския съюз.

На семинара бяха засегнати теми свързани с различните национални и европейски подходи свързани с алтернативите на задържането под стража.

Не на последно място бяха представени и резултатите от проучването на партньорските юрисдикции по отношение на мерките за неотклонение в досъдебното производство, по – специално задържането под стража и прилагане на различни алтернативи на тази мярка.

В семинара се включиха над 50 участници –прокурори, адвокати и правни експерти от партньорските юрисдикции, които споделиха ценни идеи и най-добри практики, вземайки активно участие в организираните дискусии и работните групи.

За получаване на актуална информация относно проекта и бъдещи инициативи, може да се абонирате за бюлетина на RELEASE.

Проектът RELEASE се координира от Фондация "Право и Интернет" и се осъществява с подкрепата на програма ‚Правосъдие‘ (2021-2027) на Европейската комисия по договор за изпълнение № 101090815.